Inkontinent
Du er ikke alene – hver tiende rammes på et eller andet tidspunkt i deres liv af problemer med blæren eller tarmen.
Hvad enten man er barn eller voksen, påvirker inkontinens livskvaliteten og fylder meget i hverdagen. Hvor finder jeg nærmeste toilet? Lugter jeg? Hvor kan jeg finde hjælp? Er der behandling at få? Hvordan får jeg fortalt det til mine nærmeste pårørende? Bliver mit barn mobbet? Hvad gør vi som forældre? – og mange andre spørgsmål trænger sig på hos den inkontinente selv og familien.
Inkontinens er en tabuiseret sygdom, som også kaldes ‘Den stille folkesygdom’. Mange voksne har svært ved at sætte ord på tilstanden og få taget hul på den første samtale.
Og inkontinente børn har brug for en hurtig indsats fra forældre og pædagoger. Det er de voksnes ansvar at have fokus på de børn, der ikke har styr på deres blære og tarm efter 4-års alderen. Allerede før skolestart er det vigtigt, at barnet er udredt og behandlet. Det anbefales, at børn bliver henvist til børneinkontinensklinikker.
Som medlem af Kontinensforeningen får du information og rådgivning. Med viden om diagnoser og behandlinger har du et godt grundlag for at få en ligeværdig samtale med din læge og hurtigt at få igangsat samarbejdet om den nødvendige udredning.
Vidste du, at:
- Inkontinens rammer hver 10. person mellem 5 år og 90+
- Mange går i op til 5 år med inkontinens, inden de søger læge
- Kun ca. 3% af de, der har inkontinens, er i behandling for det
- 7 ud af 10, der kommer i behandling, bliver fri for inkontinens.
Kontinensforeningen nedbryder tabu om inkontinens, udvikler informationsmateriale og rådgiver inkontinente. Derfor har vi brug for din støtte som medlem, så vi kan hjælpe den som er inkontinent. Støt os med et medlemskab