Ferring Lægemidler A/S

Urologi (urinvejssygdomme)
Urologi, der omhandler sygdomme i urinvejssystemet, har været et af vore hovedområder siden 1970’erne, da en syntetisk variant af det hormon (vasopressin), der påvirker nyrernes produktion af urin, blev lanceret. Produktet blev oprindeligt udviklet til behandling af diabetes insipidus, en sjælden sygdom, der er karakteriseret ved, at patienten på grund af stor mangel på vasopressin, producerer store mængder af urin.

Siden er vore produkter inden for dette område udviklet til at behandle flere og mere hyppige problemer som fx sengevædning (dette kaldes enuresis på lægesprog) hos børn og til natlige vandladninger, som forstyrrer nattesøvnen (dette kaldes nykturi på lægesprog) hos voksne.

Normalt produceres og udskilles det meste af urinen om dagen og mindre end en tredjedel (mindre end en femtedel hos de unge) af døgnurinen produceres om natten. Urinproduktionen reguleres af hormonet vasopressin, som kroppen normalt producerer i større mængder om natten for at sikre, at man kan sove uforstyrret i ca. 8 timer.

Børn kan nogle gange modne sent med hensyn til deres evner til at nedregulere urinproduktionen om natten, og så produceres der så meget urin i sovetimerne, at blæren ikke kan rumme det hele. Ligeledes kan man med stigende alder blive mindre følsom over for hormonet vasopressin og derfor producere mere urin om natten, end hvad blæren kan rumme, hvilket betyder, at man bliver nødt til at stå op en, to eller måske flere gange om natten for at tisse. Både for børn og voksne kan medicinsk behandling erstatte den manglende mængde af kroppens eget hormon (vasopressin). Dette betyder, at de natlige urinmængder mindskes, så man igen kan sove hele natten uden forstyrrelser.

Ferring Lægemidler A/S er det danske datterselskab af Ferring Pharmaceuticals. Ferring blev grundlagt af lægen Frederik Paulsen fra øen Föhr, den største af de nordfrisiske øer. En person, der er født på Föhr kaldes en ‘ferring’ – deraf virksomhedens navn.

Dr. Paulsen var som forsker drevet af visionen om at fremstille lægemidler på kroppens vilkår. Han udviklede og patenterede en metode til udtagning af peptider fra svinehypofyser. Udtagningen blev foretaget på slagterier, og eftersom de store slagterier lå i Sydsverige og Danmark, var det naturligt, at virksomheden først fik adresse her.

Problemet med metoden var, at det var svært at udtage tilstrækkeligt rene peptidhormoner. Løsningen blev at fremstille dem syntetisk, og i 1961 kunne Ferring således, som en af de første virksomheder i verden, fremstille peptidhormonerne vasopressin og oxytocin syntetisk. Konsekvensen var, at størstedelen af bivirkningerne forsvandt, og at virksomheden ikke længere var afhængig af adgangen til svinehypofyser.

Herefter fulgte en international satsning, som i 1980’erne og 90’erne resulterede i opbygningen af datterselskaber verden over. Der er i dag 45 datterselskaber med flere end 3.500 ansatte. Det danske datterselskab, Ferring Lægemidler A/S, har til huse i Ferrings ‘International Pharma Science Center’ i Ørestaden og beskæftiger ca. 20 personer inden for områderne urologi, gynækologi/obstetrik og gastroenterologi. Udover det danske datterselskab huser bygningen i Ørestaden blandt andet også R & D, Regulatorisk afdeling samt en række administrative funktioner. Ferrings hovedkvarter er beliggende i Saint-Prex i Schweiz.

Kontakt:
Ferring Lægemidler A/S
Kay Fiskers Plads 11
2300 København S
Tlf. 88 16 88 17

ferring@ferring.dk
www.ferring.dk

Kontinensforeningen-logo

Sekretariatet
Tlf: 53 80 07 08
Mail: info@kontinens.org

Vores telefontid er mandag til onsdag kl. 9.00 - 12.00. Ellers er du altid velkommen til at sende en mail.