Aktiv deltagelse og viden om udredningsprocessen hjælper patient og læge
Både nu og i fremtiden ønsker langt de fleste patienter at være aktivt involveret i udredningen og valget af deres behandling – og gerne gennem en kombination af digitale medier og samtalen med lægen.
Det er en stor fordel for inkontinente patienter og deres pårørende at have en grundlæggende viden om, hvordan en udredning hos lægen foregår. Dels vil det gøre samtalen lettere, dels vil lægen hurtigere blive sporet ind på årsagen og hvilke behandlinger, der kan tilbydes den enkelte.
Inkontinens er stadig i dagens Danmark – og i de fleste andre lande – forbundet med et tabu, så det er ikke sådan “bare lige” frit fra leveren at ringe til sin læge og bestille tid. Ofte går voksne i flere år og er generet af deres inkontinens, før de henvender sig til deres læge. Alt for mange børn døjer også i alt for lang tid med deres inkontinens, inden forældrene opsøger læge eller sundhedssygeplejerske.
Sådan bør og skal det ikke være. Der er altid en årsag til, at man ikke har styr over sin blære eller tarm. Det er derfor vigtigt, at man med det samme, når generne opstår, henvender sig til sin læge og bliver undersøgt og behandlet – eller henvist til en specialafdeling.